BUSINESS

09. listopadu 2020

Konfigurátor polepů aut 3D Changer

Ve spolupráci s e-shopem Wrapstock s.r.o., který navrhuje a prodává designy polepů aut po celém světě, jsme vytvořili desktop aplikaci, v níž si zákazník může vybrat nový design nebo jinou barvu polepu auta dle svého přání.

Za cíl jsme si dali podpořit prodej designů tím, že se zákazník ujistí o jeho vhodnosti pro své vozidlo. Konečný zákazník si totiž velmi často nedokáže představit, jak bude nový design polepu nebo jiná barva vypadat konkrétně na jeho autě.

Jak aplikace funguje?

Po spuštěníaplikace si uživatel vybere 3D model auta dle značky a typu. Z databáze si zvolí design, který se mu líbí, a ten se aplikuje na 3D model auta. Stejným způsobem funguje i výběr jednolité barvy polepu nebo kol. Navíc u výběru barvy polepu se promítá i druh materiálu – mat, lesk, perleť nebo chrom.

Zákazník si může autem otáčet a podívat se na něj z různých úhlů. Změnit může také okolí vozidla. Prostředí jsme zpracovali kompletně ve 3D a obsahují i pohybující se prvky pro doplnění té správné atmosféry.

Jakmile si uživatel vybere design, který se mu líbí, konfigurátor je napojený na e-shop Wrapstock.com, kde jej společnost může pro svého zákazníka po přihlášení zakoupit. Design poté vytisknou na fólii a nalepí na auto.

Pokud chce konečný zákazník mít více času na rozmyšlenou, může si konfigurátor stáhnout do svého počítače nebo si vyexportovat vizualizace. Tyto rendery se dají použít i k marketingovým účelům, jelikož dosahují vysoké a realistické kvality zobrazení.

Díky analytickým nástrojům má Wrapstock přehled, které jeho designy jsou nejvíce úspěšné nebo naopak – které zákazníka vůbec nezaujali. Data z analýzy může využít k remarketingu nebo tvorbě dalších designů.

Pro koho je Wrapstock 3D Changer určený?

Konfigurátor je primárně určený pro společnosti, které se zabývají polepem aut. Na jejich pobočky se konečný zákazník může přijít podívat, jak jejich auto bude po změně barvy nebo designu vypadat ještě před samotnou realizací. Konfigurátor si samozřejmě může i konečný zákazník, tedy zájemce o design, stáhnout do svého počítače.

Jaký je plán do budoucna?

Nyní konfigurátor obsahuje 100 modelů aut, 150 designů, 120 barev polepů a 50 variant provedení kol. Obsah neustále rozšiřujeme a naším cílem je, aby v něm každý zákazník nalezl své auto a vybral si vhodný design. Neustále pracujeme na tom, aby vizualizace byla tak dobrá, aby se co nejvíce přiblížila konečné realizaci.

Konfigurátor jsme vytvořili v herním softwaru Unreal Engine. Díky tomu můžeme rychle přidávat nová auta a designy a programovat nové funkce, které z výběru nového vzhledu auta udělají zážitek.

Dalším krokem je rozšíření konfigurátoru Wrapstock 3D Changer na další platformy, jako jsou virtuální realita, tablet a online konfigurátor dostupný přes webové stránky.

 

Vyzkoušejte si konfigurátor Wrapstock 3D Changer!

VIRTUÁLNÍ REALITA , BUSINESS

3. dubna 2020

Jak vzniká aplikace pro virtuální realitu

Jak vzniká aplikace pro virtuální realitu?

VIRTUÁLNÍ REALITA , MOTION CAPTURE , APLIKACE

30. března 2020

Jaký má virtuální realita potenciál pro business

Jaký má virtuální realita potenciál pro business?

Nejnovější Nejčtenější

Sledujte nás